Opettajat

 

Matemaattiset aineet

OpinILOn matemaattisten aineiden opetuksesta vastaa laaja-alainen erityisopettaja Hanna Peltonen. Hanna toimii matemaattisten aineiden lehtorina ammattiopistossa. Hän on valmistunut kemiantekniikan diplomi-insinööriksi, suorittanut aineenopettajan pedagogiset opinnot sekä ammatillisen erityisopettajan opinnot. Parhaillaan Hanna opiskelee Helsingin yliopistossa erityispedagogiikkaa. Hanna on vuodesta 2006 opettanut monipuolisesti matemaattisia aineita niin ammattiopistossa, lukiossa, kymppiluokalla kuin maahanmuuttajien valmentavassa koulutuksessa.

Hannan mielestä matematiikan oppiminen voi olla helppoa ja hauskaa oikeanlaisten opetusmenetelmien ja lähestymistapojen ansiosta, vaikkei omaisikaan hyvää "matikkapäätä". Hannan vahvuuksina opetustilanteissa ovat oppijalähtöisyys, kärsivällisyys, huumorintaju, erityispedagogiikan tuntemus sekä kyky lähestyä opiskeltavaa asiaa eri näkökulmista.

 

 

Kielet

OpinILOn kielten opettajana toimii Anu Ikäheimonen-Leikas. Anulla on taustaa kielten opetuksesta sekä perusopetuksessa että aikuispuolella jo yhdeksän vuoden ajalta. Tällä hetkellä pääpaino on äidinkielen opetuksessa kymppiluokalla ja suomi toisena kielenä opetuksessa maahanmuuttajien kotouttavassa koulutuksessa. Alun perin itsensä kääntäjäksi opiskellut filosofian maisteri tajusi kuitenkin opettamisen olevan lähempänä sydäntään ja suoritti ammatinvaihdoksen tueksi myös aineenopettajan pedagogiset opinnot.

Anu osaa vääntää rautalankaa varsin monella eri tavalla ja vieläpä sangen uskottavasti. Käytännönläheinen ja oppijan tason huomioonottava opetus ovat Anun mielestä itsestäänselvyyksiä työssä, jossa vaikeatkin asiat voidaan oppia ilon kautta.

 

 

 

OpinILO       Kouvola       info(at)opinilo.fi       045 145 6550

 

 

Joomla Templates by Joomla51.com